Današnji homescreen #1


Jedna od velikihprednosti Android-a jeste ta da je optički potpuno prilagodljiv samoj osobi, situaciji, mjestu i mnogo toga drugom. S obzirom da i sam često mijenjam izgled početnog zaslona, ovaj put želim podijeliti šta tačno čini u ovom momentu moj homescreen.
Kao launcher koristim Nova Launcher Prime (besplatna verzija i Prime sa dodatnim mogućnostima upravljanja za 4,00 $ u Google Play Store-u). Wallpaper je preuzet sa wallbase (besplatno u Google Play Store-u), tačnije ovaj
Na zaslonu imam samo tri widget-a: sat, Battery Widget Reborn i Google Search Widget. Sasvim jednostavno, više nego dovoljno.
Prvi red prečica je sačinjen od Google Calendar, Tasks, SMS poruka, Telefona, GMail, Google Authenticator i Chrome, te time čini moj poslovno produktivni dio aplikacija, dok se na drugoj strani nalaze: Facebook, Google+, Falcon Pro, Google Play Store, Instagram, Foursquare i Dropbox koji čine moju podlogu za dijeljenje raznog sadržaja u društvenim mrežama.
U notifikacijama se nalaze opet indikator widget-a Battery Widget Reborn, kao i jučer spomenutog 1Weather-a koji me uvijek informišu o aktuelnom toku unutar i van telefona.
Kroz narednih par sedmica ću pisati o smislu aplikacija po nešto, do tada je na vama da sami shvatite u čemu je svrha svake od njih.