Recenzija: Pocket Casts


Postoje mnogi načini konzumiranja informativnog sadržaja koje su me popratile kroz život. Od časopisa, preko televizije, knjiga, radio emisija pa do dokumentarnih filmova, sve su to bili oblici informisanja o temama koje su me vremenom bile interesantne. Kako je vrijeme odmicalo, kako je vremena svakog dana sve manje, prešli smo u oblik multikonzumenata, informacije dobijamo iz raznih izvora...istovremeno. U tome svemu, audio konverzacije o određenim temama su postsale sve popularnije, brzo se pojavio pojam podcast, koji je danas dio moje svakodnevnice. Interesantne sadržaje najradije pratim uz razgovore stručnjaka i onih koji se kreću u tim sferama, zajedno sa pisanom riječi, tj. blogpostovima. 
Za ovaj prvi dio mi je nedavno zapeo za oči Pocket Casts (3.99$ u Google Play Store-u). Ova divno dizajnirana aplikacija odskače na Android platformi od svih drugih, primjenjujući sve Google-ove upute za Holo teme, od izgleda aplikacije, preko tranzicija do pokretnih komandi. Jednostavno se osjeti da je usklađena.
Iz tog razloga je preporučujem svima koji žele da prate svoje podcast-e na svom Android telefonu. Za one koji nisu imali do sada zadovoljstvo, preporučujem za početak (ukoliko volite Android, a pretpostavljam ako čitate ovaj blog) Vergecast i TWiT podcast. Obavezno potražite i uživajte.