Recenzija - YouTube (verzija 5.0)


Google je nastavio sa osvježenjem izgleda svojih Android aplikacija. Nakon Google+, GMail-a, Kalendara, Keep-a, Maps-a i ostalih, došao je i YouTube na red. Naravno da izmjene nisu samo optičke prirode ali počet ćemo od njih.
Stara ikonica je zamijenjena novom koja sad odgovara ikoni i na stranici. Nove pločice (tzv. "tiles view") su zamijenile prijašnje velike sličice, te se sad više osjeti pripadnost YouTube-a Google-ovim proizvodima. Učitavanje se odvija isto znatno brže, a dodavanje komentara je olakšano. 

Ali jedna stvar se mora posebno istaći: multitasking unutar aplikacije. Nakon što pokrenete video imate mogućnost da tekući video umanjite u donji desni ugao i nastavite pretragu po YouTube aplikaciji. To ćete postići tako što ili povučete prstom preko videa prema dolje ili kliknete u gornjem lijevom uglu na strelicu. Ova opcija najprije posjeća na Samsung-ov "Pop Up Play" koji omogućuje gledanje lokalno spremljenog videa u zasebnom prozoru, dok ste u mogućnosti dalje da koristite ostale aplikacije. Svakako da YouTube ne nudi tu mogućnost na taj način, no ipak predstavlja veliki korak u načinu korištenja YouTube aplikacije.

Nadogradnju na verziju 5.0 možete svakako očekivati kroz Play Store, no za sve one koji neće da čekaju, mogu ovdje preuzeti .apk