Spieleempfehlung: "REIGNS" #iOS #VIEwoWAS

Regiert die Kirche, das Volk, das Militär und eure Händler wie ein wahrer König. Trifft Entscheidungen sorgfältig und ihr geht als großer Herrscher in die Geschichte ein. Aber Achtung, den Thron verliert man schneller als gedacht, solltet ihr den Unmut und den Zorn einer dieser Gruppen provozieren. Ein tolles kurzweiliges Spiel welches euch sicherlich den einen oder anderen Tag Spaß machen wird. Der Preis? 2,99€.

iTunes: „Reigns“ von Devolver Digital

image.jpg
image.jpg

What's on my Android?

Skoro svakim danom dobijem pitanje "Kakva je to aplikacija?", "Imaš li kakvih dobrih igrica?", "S čim radiš x ili y?" itd... Kako sam često mijenjam, testiram i koristim iz dana u dan nove aplikacije, pokušat ću sa mjesečnim blog-post-ovima uvesti malo preglednosti i dati drugima jednostavniji način da istraže nove i interesantne stvari za sebe.

Trenutno koristim Sony Xperia Z1 Compact na Android 4.4.4 KitKat u kombinaciji sa još uvijek nenadmašivim Nova Launcher-om (u Prime izvedbi) u kombinaciji sa Naxos Taz icon-pack-om i čistom crnom podlogom. App Drawer je podijeljen u četiri grupe aplikacija: Google, fotografija, igre i sve ostalo. Uz to se nalazi jedan mali folder sa mojim Pebble aplikacijama koje ću u ovom pregledu zanemariti jer su potrebne samo u slučaju da i koristite Pebble sat. Aplikacije koje su na neki način must-have i koristim na dnevnoj bazi su boldirane, tako da ih možete mirna srca preuzeti.

Recenzija - YouTube (verzija 5.0)


Google je nastavio sa osvježenjem izgleda svojih Android aplikacija. Nakon Google+, GMail-a, Kalendara, Keep-a, Maps-a i ostalih, došao je i YouTube na red. Naravno da izmjene nisu samo optičke prirode ali počet ćemo od njih.
Stara ikonica je zamijenjena novom koja sad odgovara ikoni i na stranici. Nove pločice (tzv. "tiles view") su zamijenile prijašnje velike sličice, te se sad više osjeti pripadnost YouTube-a Google-ovim proizvodima. Učitavanje se odvija isto znatno brže, a dodavanje komentara je olakšano. 

Ali jedna stvar se mora posebno istaći: multitasking unutar aplikacije. Nakon što pokrenete video imate mogućnost da tekući video umanjite u donji desni ugao i nastavite pretragu po YouTube aplikaciji. To ćete postići tako što ili povučete prstom preko videa prema dolje ili kliknete u gornjem lijevom uglu na strelicu. Ova opcija najprije posjeća na Samsung-ov "Pop Up Play" koji omogućuje gledanje lokalno spremljenog videa u zasebnom prozoru, dok ste u mogućnosti dalje da koristite ostale aplikacije. Svakako da YouTube ne nudi tu mogućnost na taj način, no ipak predstavlja veliki korak u načinu korištenja YouTube aplikacije.

Nadogradnju na verziju 5.0 možete svakako očekivati kroz Play Store, no za sve one koji neće da čekaju, mogu ovdje preuzeti .apk